Wij sprekenTlf: (+34) 922 712 254

Tenerife Volmacht.

Tenerife appartementen, Onroerend goed Directies Tenerife.

Gids voor Kopen en verkopen van eigendommen in Tenerife.

Het proces van het kopen en verkopen van onroerend goed in Tenerife is eenvoudig en vereist alleen de juiste procedures, een verantwoordelijke agent, aandacht en begrip.

Het kopen van een onroerend goed in Tenerife

Na het kiezen van de juiste woning, en na uw aanbod (merk op dat elke eigenaar precies de marktwaarde van hun eigendom kennen, dus het verschil in de verkoopprijs en uw bod vertegenwoordigt een minimumpercentage), zal de mannier van betalen afgesproken worden.

1. U wordt gevraagd om een call-optie-overeenkomst te ondertekenen of een storting te maken, om het pand te kopen voor de overeengekomen prijs en voltooi de aankoop voor de termijn die in onderling overleg (alleen Spaanse contracten zijn geldig in Spanje). Na de ondertekening, moet het duidelijk zijn dat als je de transactie niet kan voltooien op het afgesproken tijdstip, kunt u uw volledige voorschot verliezen.

Normaal gesproken zal u gevraagd worden een voorschot van 10% van de waarde van het onroerend goed, en dat is wanneer de woning wordt verwijderd uit de woningmarkt.

Als u op vakantie bent en niet het geld bij hebt om een aanbetaling van 10% te maken, kunt u de woning laten blokkeren op uw naam door een bedrag van 3.000€ te storten, totdat u terugkeert naar uw land en de nodige stappen ondernemen om het verschil(van die 10℅) aan te vullen, door middel van een overschrijving via de bank

Als uw aankoop een nieuw pand is of een "off-plan", kunnen de voorschotten verschillen van de normale betaling.

2. De volgende stap, een van onze medewerkers zal u begeleiden naar een bank van uw keuze en u helpen om een bankrekening te openen op uw naam.

In deze account, moet u beschikken over de juiste balans plus de bijkomende belastingen een paar dagen voor de ondertekening bij de notaris.

Deze rekening zal ook nuttig zijn na de aankoop van het onroerend goed. Betalingen zoals: IBI (onroerende voorheffing), vuilnis, communautaire kosten en nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit en telefoon.

3. U moet een aanvraag doen voor een NIE (buitenlander identificatienummer) in het politiebureau, dit is een verplichte stap in de verwerving van een echte of persoonlijke eigendommen in Spanje en een van onze medewerkers zal u begeleiden door het hele proces.

4. We raden je ook aan een testament op te stellen, klinkt overdreven maar het spaart veel tijd en geld uit indien er iets gebeurt, zoals een sterfgeval.

Als je niet hier op de datum van de ondertekening bij de notaris aanwezig kan zijn, dan kunt u ons benoemen als uw gemachtigde en zullen wij het hele proces doen namens u. Om dit te doen, moeten we officieel worden goedgekeurd door een speciale macht, genaamd "volmacht" in Tenerife.

Let op: na het kiezen van het pand, wordt automatisch op ons kantoor een "Nota Simple" in het Kadaster gevraagd. Dit document geeft aan of er lasten, hypotheken of pandrechten op het onroerend goed aanwezig zijn(In het Spaanse recht behoren alle schulden tot het pand, en niet de persoon).

Ook krijgen we vrij van schuld certificaten 'geschiedenis: IBI. (Onroerende voorheffing), vuilnis, communautaire kosten, en nutsvoorzieningen (water, elektriciteit en telefoon).

Dit alles wordt gedaan om ervoor te zorgen dat op het moment van de ondertekening, de woning vrij is van alle soorten schulden of lasten, dan ook het beschermen van uw belangen.

Extra kosten bovenop de prijs van het onroerend goed.

Je moet ook in uw account voldoende middelen hebben staan om belastingen en kosten die uit de transactie van de aankoop van het onroerend goed dekken (In de praktijk is dit meestal ongeveer 8,5% van de waarde van de aankoopsom).

In het geval van een nieuwe woning, moet u 5% Canarische BTW (IGIC) plus 0,75% van de overdrachtsbelasting (ITP.AJD) te betalen.

In het geval van tweedehands goederen: overdrachtsbelasting is 6,5% van de transactiewaarde.

Deze bedragen moeten worden betaald binnen een maand na het ondertekenen van de akte bij de Notaris.

Je hebt ook bij de notaris en registratie kosten (ongeveer 2% van de waarde van de aankoopsom) te betalen.

Als de verkoper niet-resident is of om fiscale redenen, moet de 3% van de roerende voorheffing (op de aangegeven verkoopprijs) worden betaald aan de belastingdienst (Inland Revenue).

Goodwill is een verplichte belasting die ook betaald moet worden. Volgens de wet moet deze betaald worden door de verkoper in elke transactie, er moet een overeenkomst worden gemaakt om ervoor te zorgen dat zij ook daadwerkelijk betaald wordt bij elke transmissie.

Als niet-Spanjaard, moet u ook kiezen voor een fiscaal vertegenwoordiger in Spanje om alle procedures en belastingen van beide partijen tot een goed einde te brengen. Deze vertegenwoordiger zal ook verantwoordelijk zijn voor wijzigingen in de eigendomsverhoudingen en adressen, in het stadhuis, incassobureau, opname en Financiën.

Al het bovenstaande was een eenvoudige samenvatting van de huidige regelgeving.

Na Aankoop Dienst

Registratie van de eigendom in het kadaster.

Verandering in eigendom: IBI. (Onroerende voorheffing), vuilnis, communautaire en openbare diensten zoals water, elektriciteit en telefoon.

Betaling van belastingen en transactiekosten afgeleid van de aankoop van onroerend goed (overdrachtsbelasting, notaris, etc.).

Prijs reductie

3 slaapkamers Villa te koop in Villa Gino, Playa Paraiso, Tenerife

Price : € 1.250.000
3 slaapkamers Villa te koop in Villa Gino, Playa Paraiso, Tenerife

Prijs reductie

Exclusiviteit

2 slaapkamers Half open bebouwing te koop in Portanova, Torviscas, Tenerife

Price : € 260.000
2 slaapkamers Half open bebouwing te koop in Portanova, Torviscas, Tenerife

Prijs reductie

Exclusiviteit

2 slaapkamers Appartement te koop in Kalima, Madronal de Fañabe, Tenerife

Price : € 243.000
2 slaapkamers Appartement te koop in Kalima, Madronal de Fañabe, Tenerife

Prijs reductie

Exclusiviteit

1 slaapkamers Appartement te koop in Balcon del Atlantico IV, Torviscas, Tenerife

Price : € 170.000
1 slaapkamers Appartement te koop in Balcon del Atlantico IV, Torviscas, Tenerife

Prijs reductie

Exclusiviteit

1 slaapkamers Appartement te koop in Brisas del Mar, Madronal de Fañabe, Tenerife

Price : € 195.000
1 slaapkamers Appartement te koop in Brisas del Mar, Madronal de Fañabe, Tenerife

CONTACT GEGEVENS

Tenerife Office
C.C. Aquamarina Lokaal 24
Puerto Colón 38660
Playa de las Américas
Costa Adeje - Tenerife

e-mail: web@wadyproperties.com
Tel:(+34)922712254
Fax:(+34)922716046
Gsm :
606951884
679963297
Noodtel:
628432102